top of page
blue-watercolor-circle-2.png
blue-watercolor-circle-2.png
blue-watercolor-circle-2.png
De filterinstallatie

De filterinstallatie bestaat uit 7 onderdelen. Hieronder staan deze uitgelegd.

 

  1. Het trommel filter met zeef van 70 micron: hier komt het water binnen en ondergaat zijn eerste filtering door de zeef van de Trommel naar het buffer vak die gevuld is met helix (K1) 150 liter die wordt belucht zodat deze constant in beweging is. Vanuit deze buffer gaat het water naar 4 andere onderdelen.

  2. Beatfilter: hier wordt het water langzaam van onderaf in het filter gepompt en stroomt dus van onder naar boven door 50 liter Beats (kleine kunststof balletjes die drijven) deze Beats zitten in het bovengedeelte van het filter en vormen een dikke laag water waar het water doorheen wordt gepompt. Dit proces filtert het water op 10 micron en is tevens een grote buffer voor de filter bacterie (deze hechten heel goed op de kunststof balletjes).

  3. Van het het beatfilter gaat het water naar een druppel filter. Deze is gevuld met 50 liter spirofax. Het water loopt hier langzaam doorheen en de stoom word telkens onderbroken waardoor er heel veel zuurstof ontstaat in het water en tevens biezen hier ook veel goede filter bacteriën.

  4. Vanuit het druppelfilter loopt het water in het zuurstof filter (het water loopt door kleine gaatjes in buis over glassfoam en matten en sijpelt naar beneden terug naar de buffer ruimte van het trommelfilter (dit proces werkt na het beatfilter op de zwaartekracht; water loopt naar beneden) 

  5. Vanuit de bufferruimte gaat er ook een waterstroom richting de nitraat zuil. Deze gaat langzaam door het hars en loopt dan weer terug via het zuurstof filter de buffer in, deze haalt de schadelijke stoffen uit het water (nitraat)Vanuit dit buffervak worden alle aquariums in de kwekerij gevoed. 

  6. Het vak waar het water terugkomt het filter in (vuilwater) uit de aquaria: Dit vak bevindt zich nog voor de trommel. In deze ruimte staat een apparaat dat de eiwitafschuimer voorziet van water (vuilwater). Deze haalt de eiwitten en giftige stoffen uit het water voordat deze door de trommel naar de bufferruimte gaan.

  7. Extra buffer filter met helix. Ook hier een druppelfilter voor de zuurstoftoevoeging. Deze bevat 150 liter K1 en het druppelfilter bevat 50 liter K1. Dit alles wordt belucht voor een constante beweging. 

0b13b548-b950-4226-b8d5-3f6e93b6c82d.JPG
dae98a89-4fe3-4a50-a52e-4ffd4202dfc7.JPG
Eerste Hulp Bij ... schietende vissen
bottom of page