top of page
blue-watercolor-circle-2.png
blue-watercolor-circle-2.png
Welkom bij Discus Texel

De vissen

De jonge visjes

Bij Marcus Stöcker in Duitsland koop ik mijn jonge visjes. Ik werk nauw samen met Marcus. Marcus Stöcker is een bekende discusviskweker, zeker in Duitsland. Hij kweekt bijzondere discusvissen die maar zelden te vinden zijn, zoals de Heckel-kruisingen bijvoorbeeld.

 

Het is Marcus bovendien gelukt om als (een van de) eerste(n) de Blauwkop Heckel en de Ica Red Heckels te kweken. Marcus Stöcker is dus een begrip als het gaat om discusvissen die zich kenmerken door de prachtige ronde vorm, snelle en gelijkmatige groei van de jonge visjes en de intense kleuren. Ik kan er dus altijd van op aan dat de visjes die ik koop bij Marcus, gezond zijn en de kwaliteit kunnen leveren die ik zelf ook wil leveren aan u. Ik leer iedere keer weer wat nieuws van Marcus als ik bij hem ben geweest!

IMG_6097.JPG
blue-watercolor-circle-2.png

Gegarandeerd 100% parasietvrij!

Ik heb nu al een aantal jaren mijn eigen kwekerij voor discusvissen en daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in het zoeken naar precies de juiste installatie om de vissen zo gezond mogelijk te kweken. Met dank aan de kennis en expertise van Marcus Stöcker kan ik nu met zekerheid zeggen dat de vissen die ik kweek en verkoop 100% parasietvrij zijn!

Ik controleer mijn vissen regelmatig zelf op parasieten met behulp van een microscoop. Dit heb ik mijzelf aangeleerd door cursussen en door de kennis van Marcus Stöcker. Bovendien stuur ik Marcus ook mijn vissen om hem te vragen de gezondheid van de vissen te controleren. Ook hij heeft geconstateerd dat mijn vissen parasietvrij zijn en daarom ben ik ervan overtuigd dat ik u gegarandeerd vissen van goede kwaliteit mee kan geven.

Hoe brengen discusvissen hun jongen groot?

Yari Meijer is een student wie een interessant stuk heeft geschreven over hoe discusvissen hun jongen groot groeien. Dit document is te lezen via deze link en is voor de echte liefhebbers.

Eerste Hulp Bij ... schietende vissen
bottom of page